1 min

Tags in dit artikel

, ,

NEC Elektronics heeft het zwaar in deze moeilijke tijden. Uit de kwartaalcijfers blijkt dat het zware verliezen geleden heeft in het vierde fiscale jaar, dat loopt tot april.

Het gaat al lange tijd niet goed met het bedrijf. De verwachting is dat het voor het vierde jaar op een rij rode cijfers zal presenteren. Het nettoverlies in het vorige kwartaal bedroeg maar liefst 617,5 miljoen dollar. Vorig jaar in hetzelfde kwartaal bedroeg het nettoverlies nog zo’n 123 miljoen dollar. Vooral de dalende vraag als gevolg van de economische crisis is de oorzaak van deze forse verliezen.

Om de kosten te drukken zal er een reorganisatie doorgevoerd worden. Ook zal de president van het bedrijf vervangen worden. Junshi Yamaguchi zal namelijk de huidige president Toshio Nakajima vanaf 25 juni vervangen. Nakajima zal nog wel werkzaam blijven bij NEC als adviseur. Yamaguchi zal zich ook buigen over de fusie met Renesas Technology Corporation.

Daarnaast zal er ook minder worden uitgegeven aan onderzoek en ontwikkeling. Ook zullen er verschillende investeringen geschrapt worden, dit moet zo’n 369 miljoen dollar gaan besparen. De verwachting was dat door de reorganisatie zo’n 615 miljoen bespaard zou worden, dit is nu bijgesteld naar zo’n 922 miljoen dollar.