1 min

Tags in dit artikel

, , ,

heeft KPN de cijfers van het eerste kwartaal van dit jaar bekend gemaakt. Hieruit blijkt dat omzet van mobiel internet maar liefst verdubbeld is.

KPN behaalde in het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 121 miljoen euro, alleen uit niet spraakgerelateerde diensten. Denk hierbij aan mobiel internet en sms’en. Het bedraagt hier 26 procent van de totale omzet op de consumentenmarkt . KPN zag deze omzet stijgen met 18 procent tot 465 miljoen euro. Deze stijging is te verklaren door de overname van Debitel door KPN. Dit leverde het bedrijf aanzienlijk meer klanten op.

Door de overname is het klantenbestand van KPN gegroeid naar 6,8 miljoen klanten. Hiervan maakt iets meer dan de helft gebruik van de pre-paid-diensten van het bedrijf. Gemiddeld bedraagt de omzet per klant zo’n 23 euro per maand.

Naast de omzet van mobiel internet zag KPN ook de omzet van mobiele telefonie stijgen. De omzet steeg namelijk met 62 miljoen euro naar 767 miljoen euro. Toch zijn niet alle cijfers positief. De omzet over het hele KPN-concern daalde namelijk met vijf procent naar 3,4 miljard euro. Ook de winst daalde, namelijk met 5,1 procent naar 317 miljoen euro. KPN zegt dat dit komt door de economische crisis maar verwacht in 2010 weer een lichte omzetstijging.