Studenten die journalistiek studeren aan de Missouri Universiteit moeten verplicht Apple-producten aanschaffen. De studenten hebben namelijk verplicht een iPod Touch of iPhone nodig. Een Macbook wordt aangeraden.

Dit komt omdat de universiteit zelf werkt met iTunes om schoolmateriaal te verspreiden. De iTunes-library kan dit namelijk kosteloos, zo stelt de universiteit. Men heeft minimaal een iPod Touch nodig, maar een iPhone is ook geschikt. De MP3-speler, of telefoon, in kwestie kan gekocht worden via de universiteit.

De iPod’s en iPhone’s worden verkocht via TigerTech, de ‘winkel’ van de universiteit. De bewuste Apple-producten worden hier namelijk goedkoper verkocht, in een gewone retailzaak zijn de prijzen vaak hoger. Zo stelt de universiteit althans.

De volgende vereiste is een laptop met draadloos internet. Dit mag zowel een Windows- als een Mac-systeem zijn, maar de universiteit raadt ook in dit geval het Apple-product aan. Dit komt omdat de software die benodigd is de aanschaf van een Windows-computer duurder uit laat komen. Op de MacBook mag de gebruiker met het iLife-pakket werken, dat standaard meegeleverd wordt. Ook stelt de universiteit dat er veel meer problemen met Windows-computers zijn.

"We hebben Apple gekozen om twee redenen: omdat Apple’s OS X gebouwd is op Unix is dit besturingssysteem minder vatbaar voor virussen. Wat wel een serieus probleem is op de campus. En Mac’s worden geleverd met iLife, waarmee men gemakkelijk foto’s, video’s en muziek kan wijzigen," zo stelt de verklaring. De eigen winkel van de universiteit verkoopt de Apple-producten uiteraard tegen een zachtere prijs.