Kwartaalcijfers VMware: SaaS en abonnementen steeds belangrijker

Kwartaalcijfers VMware: SaaS en abonnementen steeds belangrijker

VMware heeft in zijn derde financiële kwartaal een lichte omzetstijging geboekt naar een totaal van 3,21 miljard dollar (3,1 miljard euro). Dit is minder dan analisten verwachtten. VMware draait steeds meer op de inkomsten uit SaaS-diensten en abonnementen.

VMware maakte de resultaten over het derde fiscale kwartaal bekend. De omzet steeg met een procent naar 3,21 miljard dollar. Dit is minder dan de door analisten verwachte 3,37 miljard dollar.

De virtualisatiegigant boekte in het derde kwartaal een netto winst van 231 miljoen dollar. In dezelfde periode een jaar eerder werd nog een netto winst geboekt van 398 miljoen dollar.

Het bedrijfsresultaat over het afgelopen fiscale kwartaal was ook lager dan vorig jaar. Deze bedroeg 390 miljoen dollar. Dit is een daling van maar liefst 25 procent.

Inkomsten uit SaaS en abonnementen

Wat opvalt in de recente kwartaalcijfers is dat VMware steeds meer verdient aan SaaS-diensten en aan abonnementen. Deze combinatie is nu al goed voor 31 procent van de totale inkomsten of 956 miljoen euro (998 miljoen dollar). Dit is 20 procent meer dan dezelfde periode een jaar eerder.

In het derde kwartaal bedroeg de omzet uit SaaS-diensten en abonnementen 1,61 miljard dollar. Dit was vijf procent meer in vergelijking met een jaar eerder. Verder laat VMware weten dat het in het afgelopen kwartaal een bedrag van 4,1 miljard dollar uit terugkerende SaaS- en licentie-inkomsten heeft weten te genereren, een groei van 20 procent.

Geen projecties

In een commentaar op de kwartaalcijfers geeft VMware aan dat het bedrijf voldoet aan de eigen verwachtingen. VMware stelt dat het zijn klanten blijft helpen met hun digitale transitie en het gebruiken van multicloudoplossingen en -toepassingen hiervoor.

Projecties voor de komende periode zijn niet gegeven.

Tip: De VMware soevereine cloud en de updates van VMware Explore Europe