AWS wil met CloudWorks Internet Monitor klanten inzicht geven in het netwerkverkeer voordat het hun AWS-infrastructuur bereikt. Hierdoor kunnen zij makkelijker en efficiënter problemen oplossen rondom de prestaties van applicaties.

Met de tool moeten beheerders meer inzicht krijgen waar de exacte oorzaak ligt van slecht presterende of trage applicaties op AWS-infrastructuur. Vaak zijn de problemen het gevolg van de internetconnectie. Met de tool kunnen beheerders het voortijdig signaleren, voordat de problemen impact hebben op AWS gebaseerde applicaties.

Checken van verkeersdata

De tool checkt hiervoor (internet)connectiviteitsgegevens uit de wereldwijde netwerkaanwezigheid van AWS. Dit is dezelfde data die AWS gebruikt om zijn eigen uptime in de gaten te houden. Op basis van de data berekent de tool een baseline van te verwachten prestaties en beschikbaarheid voor internetverkeer. Op deze manier kunnen beheerders inzien waar bottlenecks zitten en hierop het verkeer richting hun applicaties beter inregelen.

Binnen de tool kunnen ze een monitoromgeving aanmaken en internetbronnen toevoegen. Daarnaast biedt AWS CloudWorks Internet Monitor een gezondheidsstatus van de connectiviteitsverbindingen die aan de monitor zijn toegevoegd.

Beschikbaarheid

De tool is nu als een gratis publieke bèta beschikbaar in 20 AWS-regio’s. Wel zijn er kosten verbonden aan de log data die wordt verzameld als onderdeel van het monitoringsproces.