2min

Tags in dit artikel

, , ,

L’Oreal heeft wederom een rechtszaak verloren van eBay. De veilingsite was namelijk in Groot-Brittannië aangeklaagd omdat er namaak producten onder de naam van L’Oreal te koop aangeboden werden.

Dit is de tweede klap voor L’Oreal deze maand. Op 13 juni werd het namelijk ook al in het ongelijk gesteld in Frankrijk. Ook daar klaagde het bedrijf de veilingsite aan wegens het aanbieden van namaakproducten. Dit is het zoveelste verlies van L’Oreal aangezien het ook al een rechtszaak verloor in België. Alleen in Duitsland werd het bedrijf in het gelijk gesteld door de rechtbank.

Volgens de rechtbank in Groot-Brittannië is de Europese wet die op deze zaak van toepassing is, niet duidelijk genoeg. Wel heeft de rechtbank beide bedrijven gevraagd om samen te werken om het probleem op te lossen. Zo zou eBay een maatregel kunnen treffen om de verkoop van grote hoeveelheden namaakproducten tegen te gaan. Indien L’Oreal verdere stappen wil ondernemen moet het aankloppen van het Europese hof van Justitie.

Toch is L’Oreal niet ontevreden over de uitspraak aangezien het op sommige punten in het gelijk gesteld is. Zo zei de rechtbank dat eBay er meer aan had kunnen doen om het misbruik van het merk aan te kunnen pakken. Richard Ambrose van eBay komt met de volgende verklaring: "Wanneer bedrijven proberen te voorkomen dat ‘echte’ producten via het internet worden verkocht, laten ze zien dat ze niet op één lijn met de consument zitten. In de wijze waarop de consument het internet gebruikt om te winkelen en in deze tijd waarin elke cent telt, is het van groot belang om te streven naar de beste prijs."