1 min

Tags in dit artikel

, , ,

L’Oreal heeft een rechtszaak in België verloren van eBay. Naast België gaat L’Oreal in nog vier andere landen eBay aanklagen.

L’Oreal klaagt eBay aan omdat er op de website producten onder de naam van L’Oreal aangeboden worden maar niet echt zijn. De rechter vind echter dat eBay niet aansprakelijk kan worden gesteld voor wat er op de website aangeboden wordt.

Het feit dat eBay een systeem heeft om vervalste producten te melden vind de rechter al genoeg. Volgens hem hoeft eBay niet nog eens alle advertenties systematisch te controleren. Naast België is er ook een aanklacht ingediend in Duitsland, Engeland, Frankrijk en Spanje. In deze landen is nog geen uitspraak gedaan. Naar alle waarschijnlijkheid zal L’Oreal in hoger beroep gaan tegen het vonnis van de Belgische rechter.

In Amerika vind op dit moment een soortgelijke zaak plaats. Daar heeft juwelier Tiffany de website aangeklaagd. Deze werd ook gewonnen door eBay maar de juwelier is hiertegen in hoger beroep gegaan. Ook hier is de uitspraak nog niet van bekend. eBay heeft ook al eens een soortgelijke rechtszaak verloren. Hier ging het om een aanklacht van modehuis LVMH maar hier is eBay weer tegen in hoger beroep gegaan.