2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Een gebruiker van Facebook heeft de netwerksite aangeklaagd. De reden hiervoor is het feit dat er vorige maand via de netwerksite een virus verspreidt is.

Volgens de aanklager, Theodore Karantsalis, is het een kwalijke zaak dat het kwaadwillenden is gelukt Facebook te gebruiken om een virus te verspreiden. Volgens hem is het een taak van Facebook om de gebruikers te beschermen tegen dit soort bedreigingen, maar is het hierin tekort geschoten. Volgens Karantsalis was zijn account verwijderd en niet goed is hersteld. Daarnaast zou hij honderden vrienden opnieuw toegevoegd moeten hebben.

Karantsalis eist nu een schadevergoeding van 70,50 dollar. Een woordvoerder van Facebook verbaasde zich over de aanklacht en is benieuwd waar het bedrag van 70,50 dollar vandaan komt. "Wij zijn erg benieuwd hoe Karantsalis aan dit bedrag is gekomen. We zijn niet van plan dit bedrag te betalen. Wel willen we de kosten die Karantsalis gemaakt heeft door het gebruik van Facebook vergoeden. We zijn blij om te horen hoe belangrijk Facebook voor sommige mensen is. In dit geval snappen we echter niet wat het probleem is, zijn account is nooit verwijderd en hij is nog gewoon actief op Facebook," aldus de woordvoerder van Facebook, Barry Schnitt.

"Ik ben een bibliothecaris en hecht veel waarde aan mijn privacy voor mijn eigen veiligheid. Ik gebruik sinds 1995 al een anonieme proxy om mezelf te beschermen. Het is dan ook een kwalijke zaak dat zoiets kan gebeuren op een website als Facebook. Daarnaast is Facebook niet eerlijk over het aantal getroffen gebruikers," aldus Theodore Karantsalis zelf.