2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Take-Two Interactive heeft vandaag bekend gemaakt dat Grand Theft Auto: Chinatown Wars naar de PlayStation Portable komt. Grand Theft Auto: Chinatown Wars kwam origineel uit voor de Nintendo DS en werd door de pers zeer goed ontvangen, de verkoopcijfers vielen echter zwaar tegen.

Oprichter van Rockstar Games, Sam Houser, zei over de komst van Chinatown Wars naar de PSP het volgende: "We zijn trots om deze werkelijk unieke ervaring aan te kunnen bieden op de PSP. We bieden een downloadbare versie aan voor de PlayStation Portable Go! Rockstar Leeds heeft talent laten zien op gebied van innovatie en vernieuwende spellen op de handhelds. Met Chinatown Wars hebben we een snelle en erg verslavende toevoeging aan de serie."

Ondanks de erg goede ontvangst door de pers wist het spel in de eerste maand maar 89.000 exemplaren te verkopen. Waardoor werd getwijfeld of de Nintendo DS wel het goede platform was voor de Grand Theft Auto-serie.

Jack Tretton, President en CEO van Sony Computer Entertainment America, vertelde over de aankondiging het volgende: "Rockstar’s werk met de GTA-serie was een groot onderdeel van het succes van de PlayStation platformen. We zijn enthousiast om Chinatown Wars te verwelkomen bij de geweldige line-up die er al staat voor de PSP deze herfst."

Grand Theft Auto: Chinatown Wars moet deze herfst voor de PlayStation Portable verschijnen. Het spel komt op PlayStation Network én op UMD uit. Zo is het spel speelbaar voor de PSP en PSP Go! Voor meer informatie over het spel kun je de review lezen op Techzine.