1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Grand Theft Auto: Chinatown Wars, een spel ontwikkeld door Rockstar Games en alleen speelbaar op de DS, heeft last van tegenvallende verkoopcijfers.

De verkopen van het eerste Grand Theft Auto-spel voor Nintendo’s handheld werden geschat tussen de 200.000 en 450.000, het ziet er naar uit dat de verkopen onder de 90.000 blijven. Daarmee heeft het spel ook de toptien van meest verkochte spellen deze maand niet gehaald. Een flinke tegenvaller voor Take-Two dus, dat het spel heeft uitgegeven.

Grand Theft Auto: IV, de grote broer van Chinatown Wars, ging 2,8 miljoen keer over de toonbank in een maand toen de game in april uitkwam voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Een mogelijke oorzaak van de slechte verkopen is dat de game een mature-rating kreeg, en de meeste Nintendo DS-gamers niet erg oud zijn, of niet geïnteresseerd zijn in sandboxachtige spellen waar veel geweld en drugs in voorkomen. Take-Two heeft de hoop nog niet opgegeven en denkt dat de verkopen nog even flink doorgaan, toegevend dat maart niet de beste maand was voor de release.