De rechtbank van Hamburg, Duitsland, heeft Rapidshare een boete gegeven van 24 miljoen euro. Rapidshare heeft deze boete gekregen wegens inbreuk op auteursrecht. Ook moet er vanaf heden proactief gefilterd worden, aldus de Duitse rechtbank.

De zaak is opgestart door de GEMA, deze vertegenwoordigt zestigduizend Duitse artiesten. De GEMA eiste van Rapidshare dat het vijfduizend auteurrechtelijk beschermde nummers van de server af zou halen. Daarnaast eiste Gema dat Rapidshare maatregelen zou nemen, zodat gebruikers niet opnieuw beschermd materiaal zouden uploaden. Inmiddels heeft de rechtbank de GEMA in het gelijk gesteld. Momenteel gebruikt Rapidshare een hashfunctie om content te weren die het bedrijf zelf eerder van de server heeft verwijderd, deze methode is door de Duitse rechter onvoldoende bevonden.

Rapidshare-bestuurder Bobby Chang heeft nog wel hoop op een betere afloop voor Rapidshare, want hij gaat in hoger beroep. Hierdoor probeert hij alsnog zijn gelijk te krijgen. Er zijn namelijk al vergelijkbare geschillen geweest met de GEMA en hieruit is gebleken dat er grote verschillen zitten tussen de uitspraken van de rechters.