2min

Tags in dit artikel

, ,

Naar alle waarschijnlijkheid zal na jaren het doek vallen voor Rapidshare. Eerder werden al de servers van Rapidshare offline gehaald, reden hiervoor was de grote hoeveelheid van illegale content op de servers.

Rapidshare is nu voor de rechter gedaagd door de GEMA, de Duitse versie van de RIAA. Deze eist dat Rapidshare een filter instelt waardoor het uploaden van illegale content niet meer mogelijk is. Dit is echter een onmogelijke eis omdat een filter als deze nog niet bestaat. Het is namelijk bijna niet te doen om met software te herkennen of bepaalde content legaal of illegaal is.

Rapidshare staat al jaren bekend als een handige website voor het uploaden van illegale content. Het is hierdoor uitgegroeid tot een van de populairste filesharingdienst in Europa. Vooral voor het up- en downloaden van porno was Rapidshare zeer populair. Dit is een lange tijd goed gegaan, maar nu is toch het einde in zicht.

Als het aan Rapidshare ligt kunnen zij niet verantwoordelijk gehouden worden voor de geüploade content. Zij leggen de verantwoordelijkheid bij de gebruikers. De rechter denkt hier echter anders over en vind dat Rapidshare de verantwoordelijkheid draagt voor wat er op hun servers geplaatst wordt.

De rechter vind het ook onacceptabel dat Rapidshare pas in actie komt na dat er klachten zijn gekomen over bepaalde illegale content. Zo zou het namelijk mogelijk zijn om Rapidshare online te houden en pas na klachten illegale content te verwijderen. Zolang Rapidshare het content niet softwarematig kan controleren en elimineren, ziet de toekomst voor de website er zwart uit.