1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het Universitair Medisch Centrum in Groningen is bezig met een onderzoek, ze onderzoeken de mogelijkheden om de PlayStation 3 in te zetten bij het uitlezen van röntgenfoto’s. De onderzoekers stellen dat dit nu onnodig veel tijd kost soms.

Het ziekenhuis gebruikt nu veel minder rekenkracht, omdat de capaciteit van de computers die dit nu doen, simpelweg niet zo groot is. De onderzoekers, twee studenten, zijn nu bezig om uit te zoeken in hoeverre het mogelijk is om een PlayStation 3 hiervoor in te zetten. Dit moet enkele uren wachttijd gaan besparen.

De afdeling radiologie is nu belast met het maken van deze foto’s en op dit moment loopt het nog niet ideaal. Sommige patiënten moeten dagenlang wachten op de uitslag, omdat de capaciteit niet zo groot is en het bijvoorbeeld erg druk is. Jos Bredek, de docent die beide jongens begeleid, gaat ervanuit dat het onderzoek ervoor kan zorgen dat er veel tijd bespaard wordt, dit kan oplopen tot enkele uren. In de toekomst gaat het zelfs slechts enkele minuten duren, zo verwacht hij.

De twee studenten zijn nu bezig met de ontwikkeling van het programma. Dit moet eind dit jaar afgelopen zijn, waarna de afdeling Radiologie het nieuwe systeem in gebruik kan nemen. Zo is de prognose, althans.