1 min

Tags in dit artikel

, ,

Sony Computer Entertainment deelde vandaag mede dat haar bijdrage aan het Folding@Home-programma van de universiteit van Stanford maar liefst één miljoen PlayStation 3 consoles wereldwijd betreft.

Folding@Home is een ambitieus project van de universiteit van Stanford om de oorzaak van ziektes zoals Parkinson en Alzheimer te onderzoeken. Daar is echter gigantisch veel rekenkracht voor nodig en daarom steunt het project op vrijwilligers die rekenkracht van hun pc’s en consoles willen delen.

Op 22 maart 2007 introduceerde Sony een firmware upgrade voor de PS3 waardoor ook eigenaren van deze console hun steentje konden bijdragen aan het project. Gemiddeld genomen komt er om de 30 seconden één PS3-eigenaar bij die aan het Folding@Home-project deelneemt. Het project kent zelfs een erkenning in het Guinness World Book of Records als ’s werelds krachtigste verspreide computernetwerk.

Eigenaren van de PS3 kunnen via het "netwerk"-menu hun console mee laten rekenen in het project. Dit gebeurt echter alleen als er niets met de console gedaan wordt, dus men zal geen prestatieverlies merken.