Nintendo heeft eerder deze week bekend gemaakt dat het in het afgelopen kwartaal bijna 60 procent minder omzet heeft gedraaid dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Grootste reden daarvoor is de enorme terugval in de vraag naar Wii-consoles.

Vorig jaar maakte Nintendo in de maanden mei, juni en juli nog een omzet van 1,1 miljard dollar, maar in diezelfde maanden van dit jaar kwam de omzet uit op 442,8 miljoen dollar, een afname van 60 procent. Volgens Nintendo is de oorzaak voor deze enorme omzetafname eenvoudig te verklaren, het aantal verkochte Wii’s daalde namelijk met bijna hetzelfde percentage. Waar Nintendo vorig jaar in de drie genoemde maanden nog 5,17 miljoen Wii’s verkocht, waren dat er in diezelfde maanden dit jaar ‘nog maar’ 2,23 miljoen stuks.

Analist Satoru Kikuchi verklaarde tegenover de Associated Press dat de casual gamers verveeld beginnen te raken. "Nintendo moet hun aandacht vasthouden met nieuwe games, maar dat is niet gebeurd", aldus Kikuchi.

Overigens staat Nintendo niet alleen als het gaat om tegenvallende verkopen, ook Sony meldde dat het in het laatste kwartaal 37 procent minder PS3’s heeft verkocht en volgens Microsoft was het afgelopen kwartaal het minste kwartaal van de afgelopen twee jaar.