1 min

Nintendo heeft het rapport van het derde kwartaal vrijgegeven. Als gevolg van tegenvallende verkoopcijfers van de Wii U heeft het Japanse bedrijf de verkoopprognoses voor deze console naar beneden bijgesteld. Ook de verwachte verkoop van de Nintendo DS en 3DS valt lager uit.

Nintendo verwachtte eerder dat er tegen het einde van het lopende kwartaal 5,5 miljoen Wii U-exemplaren verkocht zouden zijn, maar stelt deze verwachting bij naar 4 miljoen stuks, een krimp van 27 procent. De totale verkoop van de console ligt nu iets boven de 3 miljoen stuks.

De prognose van de Nintendo 3DS is bijgesteld van 17,5 stuks naar 15 miljoen. De Japanners verwachtten eerder dat er 2,5 miljoen exemplaren van de Nintendo DS verkocht zouden worden, dit getal werd aangepast naar 2,3 miljoen.

Nintendo heeft een operationeel verlies geleden van 5,8 miljard Yen, zo schrijft het rapport. Omgerekend is dit een verlies van zo’n 47 miljoen euro. Dat verlies is deels te verklaren door de sterke koers van de Yen en doordat het bedrijf elke Wii U console naar verluidt met verlies verkoopt.

Ook de financiële verwachtingen zijn naar beneden bijgesteld, Nintendo verwacht dat het aan het eind van dit kwartaal voor het tweede jaar op rij een verlies moet noteren. Het verlies zou 20 miljard Yen ofwel 160 miljoen euro bedragen. Nintendo’s president Satoru Iwata verwacht dat Nintendo in het komende fiscale jaar weer winstgevend wordt met een winst van ongeveer 100 miljard Yen, omgerekend zo’n 811 miljoen euro.