2min

Tags in dit artikel

, , ,

Een paar dagen geleden ging de website van de, inmiddels zeer populair geworden webshop, PC Megastore opeens op zwart. Op diverse fora begon de geruchtenmolen op gang te komen en nu heeft PC Megastore de situatie opgehelderd.

De PC Megastore kampte met problemen, de voorzieningen die het bedrijf had aangelegd om crediteuren te betalen, bleken onvoldoende. De webshop kreeg namelijk ineens een bedrijf aan de deur dat graag zijn geld terug wilde zien. De PC Megastore moest dus in een keer een lening terugbetalen, wat resulteerde in grote problemen voor de beheerders achter de website.

De website is toen offline gehaald, waardoor niemand meer bestellingen kon plaatsen. De beheerders hadden er echter niet op gerekend dat dit zou breed uitgemeten zou worden: "Het is nooit onze bedoeling geweest om zoveel onrust te veroorzaken. Dit hadden wij wellicht kunnen voorkomen door de website niet offline te halen. Aangezien wij niet willens en wetens klanten willen benadelen is door ons toch besloten om de website offline te halen, ondanks het feit dat de kans zeer groot is dat er een doorstart komt," aldus de beheerders op de website zelf.

Volgens de PC Megastore is de kans toch groot dat er een doorstart komt. Hiervoor is het bedrijf met diverse bedrijven en geldschieters in overleg. Op dit moment is het onzeker of producten nog binnen zullen komen bij de webwinkel, er wordt ook niet meer gereageerd op e-mails. De e-mails worden wel bewaard, zodat er na het noodweer werk van gemaakt kan worden.

Om klanten tegemoet te komen mag men de order ten alle tijden annuleren. Ook wanneer de order dertig dagen geleden gemaakt is en er dus wettelijk gezien geen recht meer voor is, zal de order gewoon geannuleerd worden. De PC Megastore stelt dat zij niet zullen antwoorden op dergelijke annuleringen, maar de klant mag er stilzwijgend van uitgaan dat het gewoon gebeurd.

"Tot slot willen wij nog melden dat wij de ongeruste reacties van onze klanten uiteraard begrijpen, ook wij zijn zeer teleurgesteld dat de zaak, waar het hele team van PC Megastore 6 jaar keihard voor gewerkt heeft, nu in zwaar weer verkeerd. Wij vragen niet om uw begrip maar hopen wel dat u ons gelooft in het feit dat wij er alles aan doen om dit probleem op te lossen. Op het moment dat er meer bekend is zullen wij dit direct melden.", besluiten de beheerders van de PC Megastore.