Microsoft’s webshop is gisteren tot twee keer toe down geweest. Dit kwam door de voorverkoop van Windows 7. Microsoft geeft aan dat het nieuwe besturingssysteem populairder is dan zij verwacht hadden.

Gisteren ging de voorverkoop van start van Windows 7. Hiervoor had Microsoft enkele speciale aanbiedingen uitgedacht en die waren te verkrijgen op een speciale webshop van de softwaregigant. Het OS was echter populairder dan gedacht en de webshop werd uit de lucht gehaald, gebruikers kregen toen de volgende melding te zien: "Als gevolg van de voordeelaanbieding voor vroege bestsellers van Windows 7 waar velen naar uitgekeken hebben, hebben we te maken met hogere bezoekersaantallen dan gebruikelijk. Daardoor kunt u de site nu niet bezoeken; daarvoor bieden we onze excuses aan."

Bij Amazon UK was Windows 7 ook erg populair. Deze website kon de druk gewoon aan, maar gaf wel aan dat de Windows 7-voorverkoop bijzonder populair was. Amazon noemt geen aantallen, maar in de korte tijd dat Windows 7 nu in de voorverkoop ligt, zijn er al mee orders geplaatst dan in de zeventien weken dat Windows Vista in de voorverkoop heeft gelegen.

De voorverkoop kon tot vijftig procent van de prijs afhalen en was daarom erg populair in diverse landen. Nederland behoorde niet tot de landen waar de vroegkoopkorting geldt. Overigens is de korting alweer verleden tijd, zo lijkt. Websites melden dat de actie niet meer leverbaar is en de Microsoft-website geeft ook weer de normale prijzen weer.