1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Acer heeft Dell verstoten van de tweede plaats op de ranglijst van beste pc-verkopers in de wereld. HP staat nog steeds nummer één op deze ranglijst, maar Dell heeft zijn plek moeten inleveren aan Acer.

IDC en Gartner, twee marktonderzoekers, zijn met verkoopcijfers gekomen van het derde kwartaal van dit jaar. Uit onderzoek blijkt dat Acer meer pc’s verkoopt dan Dell. Acer heeft in het derde kwartaal een marktaandeel van 14 procent, terwijl Dell het moet doen met 12,8 procent. HP heeft tot nu toe niks te vrezen met een marktaandeel van 20 procent. De vierde en vijfde plaats worden gevuld door Lenovo met 9 procent, gevolgd door Toshiba die een marktaandeel heeft van 5,0 procent.

IDC en Gartner zien ook door middel van het onderzoek dat er een herstel komt in de markt. Volgens IDC is de totale verkoop van pc’s gegroeid met 2,3 procent, volgens Gartner is dat toch echt wat minder. Gartner komt uit op een groei van 0,5 procent. De verschillen van deze cijfers zou voortkomen uit het feit dat IDC alleen cijfers van fabrikanten bekijkt en Gartner bekijkt de cijfers van niet alleen fabrikanten maar ook van distributiepartners.