2min

De AP3000 is volgens Extreme Networks het kleinste en energiezuinigste Wi-Fi 6E access point op de markt.

Het access point is onthuld tijdens de Extreme Connect-gebruikersconferentie, waar Techzine aanwezig is. AP3000 richt zich met name op prijsbewuste klanten die professionele prestaties verlangen van een klein apparaat. Extreme Networks brengt hiervoor de AP3000 uit in twee form factors, met een 2×2:2 dubbele radio en als optie externe antennes met een groter temperatuurbereik. Het maakt het access point ook geschikt voor koelcellen en warme omgevingen, productielocaties, magazijnen met hoge plafonds en klaslokalen.

Volgens Extreme Networks is de het stroomverbruik met 13,9W ook het laagst onder de momenteel verkrijgbare Wi-Fi 6E access points.

De AP3000 werk verder samen met Extreme Fabric, waar vanuit IT-teams de onboarding en provisioing kunnen automatiseren. Er wordt hypersegmentatie gebruikt, zodat het netwerk in zones is opgesplitst en het netwerk veiliger wordt.

Universal switching

Tegelijkertijd maakt Extreme Networkgs bekend met de nieuwe 7520 Universal Switch te komen. De 7520 switch is ontworpen voor gebruik als 1/10/25 Gb server in datacenters en serverruimtes. De 7520 heeft modellen voor zowel 1/10 Gb koper als 1/10/25 Gb Fiber, zodat bedrijven het platform kunnen kiezen dat het best voldoet aan hun eisen voor bekabeling en datasnelheden.

Ook is er de 7720 Universal Switch. Met de 7720 krijgen bedrijven snellere core-switching met maximaal 32 x 100 Gb-poorten. De switch bundelt maximaal acht verschillende verbindingen van aggregatie-/core-switch van vorige generaties in één serie.

Tijdens Extreme Connect kondigt Extreme Networks ook ExtremeCloud Edge aan. Meer daarover lees je in ons los artikel.