2min

Extreme Networks heeft tijdens zijn gebruikersconferentie ExtremeCloud Edge aangekondigd. Dit computing platform wordt aan de edge gehost en moet organisaties meer keuze en flexibiliteit bieden bij het beheer van netwerkapplicaties.

Bij de aankondiging geeft Extreme Networks aan dat bedrijven steeds meer gedistribueerd werken. Gebruikers op afstand zijn daarbij afhankelijk van apps die vragen om hoge bandbreedte en lage latency. “Organisaties zoeken daarom naar een naadloze en kosteneffectieve manier om netwerktoepassingen zoals cloudmanagement, analytics en AI naar de rand van hun netwerk te verschuiven”, aldus het bedrijf.

De oplossing belooft het beheer van netwerkapplicaties te uniformeren en bedrijven in staat te stellen applicaties (bijvoorbeeld ExtremeCloud IQ en SD-WAN) te implementeren van de private cloud tot aan de edge. Nabil Bukhari, Chief Product Officer en Chief Technology Officer, stipt aan dat organisaties bij clouddiensten niet gedwongen moeten worden tot vendor lock-in. “Klanten verschillen en dus hebben ze allemaal verschillende wensen als het gaat om de snelheid en agility die synoniem is met public cloud tot aan de eisen voor compliance en data residency van soevereine clouds.”

One network, one cloud

Voor ExtremeCloud Edge is het ontnemen van de zorgen over soevereiniteit in de cloud dan ook belangrijk. Daarnaast verbetert het de netwerkprestaties, door de rekenkracht van applicaties dichter bij de gebruikers te brengen. De implementaties in de cloud zijn te beheren in een enkele applicatie. Hiermee moeten bedrijven kunnen voldoen aan de beveiligingseisen rond datasoevereiniteit. Ook moet de gebruikerservaring door hoge bandbreedte en lage latency verbeteren, terwijl de kosten van complexe cloudimplementaties verlagen.

Volgens Bukhari is ExtremeCloud Edge het begin van een nieuw tijdperk als het gaat om de keuze voor de cloud, databeveiliging en eenvoud van het netwerk. “Nu hebben we de kosten en complexiteit van het gebruik van de cloud drastisch verlaagd en bieden we klanten de keuze om de cloud te implementeren op de manier die het beste aansluit bij hun bedrijfsdoelstellingen. ExtremeCloud is een bevestiging en voortzetting van onze strategie one network, one cloud”, legt Bukhari uit.

ExtremeCloud Edge zal 1 juli beschikbaar zijn voor geselecteerde partners. Eind 2023 moeten enterprise-klanten de oplossing kunnen gebruiken. Het is uitgerust met Extreme-applicaties als ExtremeCloud IQ, ExtremeCloud SD-WAN en Extreme Intuitive Insight.

Tip: Kubernetes is niet meer spannend (en dat is een goede zaak)