1 min

Tags in dit artikel

, ,

Wie niet kan wachten om DirectX 11 te installeren, maar nog geen zin heeft om over te stappen naar Windows 7, krijgt daarbij hulp van Microsoft zelf. Het bedrijf lanceerde namelijk een update die, zonder dat expliciet te vermelden, DirectX 11 installeert op de computer van de gebruiker.

DirectX 11 zit vervat in een update met de naam "Platform Update for Windows Server 2008 and the Platform Update for Windows Vista." De update zelf kan gevonden worden onder artikel KB971512, waar ze beschreven staat als "een update voor Windows Graphics-, Imaging en XPS-bibliotheken die de nieuwste verbeteringen bevat omtrent grafische technologieën voor gaming-, multimedia-, beeldbewerkings- en printingapplicaties. Het pakket bevat updates voor de DirectX-, DirectCompute- en XPS-bibliotheken. Na het installeren van de update, moet u de computer herstarten."

De update geeft dan wel niet specifiek aan dat je de DirectX 11 API aan het installeren bent, maar wie een beetje tussen de lijnen kan lezen, leidt dat al snel af. Zo is DirectCompute enkel beschikbaar in het DirectX 11 API-pakket en zie je na de installatie in dxdiag.exe dat DirectX geüpdated is naar versie 11. Voor het installeren kijk je best na of Service Pack 2 geïnstalleerd is, want dat is een vereiste voor de update.