1 min

Veel PC-gamers die inmiddels al besloten hadden om het bij Windows 7 te houden, moeten die keuze wellicht heroverwegen. Microsoft heeft namelijk specifiek laten weten dat DirectX 11.1 alleen beschikbaar zal worden gemaakt voor het nieuwe Windows 8.

Microsoft’s Daniel Moth stelt net als de officiële documentatie van DirectX dat DirectX 11.1 exclusief zal worden gelanceerd voor Windows 8-platformen. Dit houdt dus in dat naast Windows 8 ook Windows RT en Windows Server 2012 de nieuwe versie van DirectX kunnen verwelkomen.

Op zich zijn de veranderingen in DirectX 11.1 nauwelijks merkbaar voor gamers. Er lijkt daarom vooralsnog geen enkele reden tot paniek voor zij die niet over wilden stappen naar Windows 8. Tenzij je enorm fan bent van 3D-brillen, kan je prima overweg met de ietwat oudere DirectX 11. Wel wordt het een probleem wanneer gameontwikkelaars op de lange termijn gaan eisen dat er minimaal DirectX 11.1 gedraaid kan worden om een spel te kunnen spelen normaal gezien zullen veel ontwikkelaars daar echter niet zomaar voor kiezen omdat ook zij er bij gebaat zijn als zo veel mogelijk mensen hun games kunnen spelen.