Het is nog steeds te merken in de IT-wereld, de recessie slaat zo nu en dan toch nog even toe. Na Electronic Arts kondigt nu ook Adobe een ontslagronde aan.

Adobe kondigt de ontslagronde aan door middel van een document welke ze dinsdag bij de Securities and Exchange Commission hebben voorgelegd. Uit dit document blijkt dat er ontslagen gaan vallen vanwege een herstructureringsplan. Adobe had in 2008 ook een ontslagronde uitgevoerd waarbij 600 werknemers ontslagen werden, dit kwam doordat de vraag naar Creative Suite 4 tegenviel.

Adobe wil 65 tot 71 miljoen dollar gaan investeren in dit herstructureringsplan, waarvan men hoopt dat ze 18 tot 20 miljoen dollar terug hebben verdient aan het einde van het vierde kwartaal. Hiervoor moeten er 680 werknemers wereldwijd worden ontslagen.

Adobe heeft ook in dit document aangegeven dat het alleen gaat om Adobe-medewerkers, die vóór de fusie met Omniture bij Adobe werkten. Adobe had Omniture, een leverancier van online-analysesoftware, overgenomen voor 1,8 miljard dollar plus de extra kosten voor het herstructureringsplan.