1 min

Tags in dit artikel

,

Adobe heeft haar fiscale eindjaar november afgesloten met een winst van 724 miljoen dollar. De omzet die hierbij geproduceerd werd bedroeg maar liefst 3,16 miljard dollar.

Het vierde kwartaal was voor Adobe behoorlijk goed te noemen. In het vierde kwartaal werd er een omzet geproduceerd van 911 miljoen dollar. Adobe doet het ook in het vierde kwartaal weer beter dan het vierde kwartaal van vorig jaar. Deze 911 miljoen dollar is namelijk een stijging van 34 procent ten opzichte van vorig jaar.

De winst bedroeg in het laatste kwartaal ook meer dan vorig jaar. Vorig jaar moest Adobe het nog doen met een winst van 163 miljoen. Dit jaar werd er een winst van 276 miljoen geboekt in dit kwartaal.

Er wordt verwacht dat deze cijfers voornamelijk te danken zijn aan Adobe’s Creative Suit 3. Dit succesvolle product bevat onder andere Adobe Photoshop en de gereedschappen van Acrobat die daarbij horen.

Adobe heeft haar oog alvast op de toekomst laten vallen. Volgens de Amerikaanse GAAP-boekhoudregels mag het bedrijf een omzetgroei van dertien procent verwachten. Bij deze omzetgroei mag men van een winstmarge van 30 procent uitgaan.