1 min

Sony heeft officieel bekendgemaakt dat de PSP Mini’s compatible worden met de PlayStation 3 vanaf 17 december. Op deze datum komt firmware 3.15 uit, die bevat een emulator die het mogelijk maakt om de Mini’s te downloaden voor de PS3.

PSP Mini’s zijn digitale spellen van 100MB of kleiner die tegelijkertijd zijn uitgekomen met de PSPgo. Sony liet weten dat de meerderheid van de spellen op de PlayStation 3 zal werken na de firmware-update. "Als je één van de Mini-spellen koopt vanaf de 17de zal het werken op beide platformen, dus als je een PS3 en PSP hebt zullen ze te downloaden zijn voor beide platformen", aldus PlayStation Network product manager James Thorpe.

Mensen die al eerder een Mini-spel hebben aangeschaft voor hun PSPgo kunnen dit ook gratis op de PlayStation 3 spelen. Je kunt het spel dan gratis nog een keer downloaden. De Mini-emulator is één van de twee belangrijke onderdelen van firmware-update 3.15. Het tweede onderdeel maakt het mogelijk om opgeslagen data van één PlayStation 3 makkelijker naar een andere PlayStation 3 te versturen.