1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google betaalt voor mensen die tips hebben over lekken in hun browser Google Chrome en de plug-ins daarvoor. Mensen die een normale bug melden kunnen rekenen op 500 dollar, mensen die daarentegen een bijzonder lek vinden kunnen op 1337 dollar rekenen.

Google start dit programma om zijn erkentelijkheid uit te drukken aan externe medewerkers die hun tijd investeren in het testen aan producten van het Chromium-project. In principe komen alleen meldingen van bugs met een hoge of kritieke kwalificatie in aanmerking voor een bonus. Google stelt dan wel de voorwaarde dat de ontdekker van de bug dit niet publiceert tot het gedicht is.

Google kopieert hiermee het bonusprogramma van Mozilla, dat sinds 2004 al bonussen uitreikt voor personen die bugs ontdekken. Toch zijn deze bonusprogramma’s van producenten in softwareland nog relatief schaars.

Wel zijn er een aantal commerciële bonusprogramma’s voor het ontdekken van bugs. De bekendste hiervan zijn TippingPoint en iDefense. Deze bonussen kunnen daar makkelijk tien keer zo veel geven van wat Google en Mozilla uitloven. Zo loofde iDefense een keer een bonus uit van 50000 dollar voor wat iDefense ziet als een van de belangrijkste ontdekkingen van een bug in het afgelopen jaar. Voor wie geen last heeft van morele bezwaren met zijn dergelijke ontdekten bugs krijgt ook deze vergelijkbare bedragen op de zwarte markt.