1 min

De Nintendo DSi XL die al enige tijd in Japan te verkrijgen is krijgt nu ook een Europese releasedatum. De jongste telg uit de Nintendo DS-serie moet vanaf 5 maart aanstaande in de winkels liggen.

De Nintendo DSi XL staat bekend om zijn grotere schermen en grotere kijkhoek. De schermen hebben een diameter van 10,7 centimeter en zijn daarmee 93 procent groter dan de schermen van de Nintendo DS Lite. Ook wordt er een grotere stylus meegeleverd.

Op de nieuwste handheld van Nintendo zijn al twee programma’s geïnstalleerd, namelijk ‘Even tijd voor… Brain Training: Woorden en Beelden en Dictionary 6 in 1 with Camera Function.’ Ook krijgt men direct toegang tot de Nintendo DSi Browser. De Nintendo DSi XL ligt vanaf 5 maart in de winkels in de kleuren donkerbruin en wijnrood.

In Japan werd de nieuwste handheld al in november gelanceerd, daar bleek het apparaat een groot succes. In de eerste twee dagen na de launch ging de Nintendo DSi XL al 100.000 keer over de toonbank. Een adviesprijs voor Europa is nog niet bekend gemaakt.