2min

Er gingen al geruchten rond over een eventuele Nintendo DSi met een groter scherm. Deze zou Nintendo binnenkort aankondigen voor Japan. Dat heeft Nintendo dus gedaan op een persconferentie in Tokyo. Veel is er aan het apparaat echter niet veranderd.

Het vernieuwde apparaatje krijgt de naam Nintendo DSi LL, vanwege het vergrote scherm. Het scherm heeft nu een diagonaal van 4,2 inch, wat ongeveer 10,7 centimeter is. De handheld zal in Japan op 21 november uitkomen voor een prijs van ¥20.000, ongeveer 150 euro. De vernieuwing komt omdat er door consumenten gevraagd werd om een groter scherm, het scherm is daarom ook maar liefst 93 procent groter. De DSi LL is voor de personen die de DS voor internet en muziek willen gebruiken. Het grotere scherm kan daarom een lettertype ook groter afbeelden.

De DSi LL komt in een bundel met twee pennetjes, een langere en een kortere. Ook zijn er al drie DSiWare titels op je handheld geïnstalleerd, namelijk twee Brain-training spellen en een DS Easy Dictionary. De handheld komt in drie verschillende kleuren, donker bruin, wijn rood en natuurlijk wit. Over een eventuele komst naar Europa is nog niet gesproken.

Inmiddels heeft Nintendo ook de komst naar Europa bevestigd. We zullen echter tot het eerste kwartaal van 2010 moeten wachten, ook de prijs is nog niet bekend. Wel is toegezegd dat er snel nieuwe details komen.