1 min

Fortinet heeft met de introductie van het FortiAP 441K access point en de FortiSwitch T1024 10 Gigabit PoE-switch een primeur. Volgens eigen zeggen zijn deze netwerktoepassingen de eerste in de markt die WiFi-7 ondersteunen.

Het FortiAP 441K WiFi-7 access point biedt gebruikers hogere snelheden en meer draadloze netwerkcapaciteit. Onder de WiFi-7-functionaliteiten van dit access point vallen snellere dataoverdracht, lagere latentie, verbeterde load balancing en verminderde interferentie. Dit access point draait op het WiFi 7 Qualcomm(R) Networking Pro 1220 Platform van Qualcomm.

Een kleine witte router met een witte hoes.

De FortiSwitch T1024 10 Gigabit PoE-switch, ook gebaseerd op WiFi-7, is speciaal ontwikkeld om WiFi-7 access points te ondersteunen en beschikt over een PoE-vermogen van 90 Watt. De switch heeft 24 keer 10 Gigabit-poorten waarmee diverse andere netwerkapparatuur, waaronder de WiFi-7 access points, verbonden kunnen worden.

Een witte doos met een afbeelding van een netwerkswitch.

Onderdeel Fortinet Security Fabric-strategie

Beide nieuwe WiFi-7-netwerktoepassingen maken deel uit van het Secure Networking-portfolio van Fortinet en volgen de Fortinet Security Fabric-strategie. Hierdoor hebben het access point en de 10 Gigabit PoE-switch toegang tot de securitydiensten van FortiGuard, evenals de Fortinet FortiAIOps-tool.

Met de FortiAIOps-tool kunnen beheerders real-time inzicht krijgen in mogelijke netwerkproblemen en bijkomende beheertaken automatiseren.

Tip: Fortinet voorspellingen 2024: cybercriminelen gaan ronselen