2min

Tags in dit artikel

, , ,

Zyxel heeft zijn eerste WiFi 7 access point, de Zyxel WBE660S WiFi 7 BE22K Triple-Radio NebulaFlex Pro, geïntroduceerd.

Het nieuwe access point richt zich volgens Zyxel op omgevingen waar veel WiFi-connectiviteit wordt gevraagd. Denk aan kantoren, klaslokalen, stadions, maar ook bijvoorbeeld stations. Vooral mkb’ers, managed service providers (MSP’s) en zakelijke edge-omgevingen kunnen met het nieuwe WiFi 7 acces point uit de voeten en de meest uitdagende WiFi-problemen oplossen, volgens Zyxel.

Op technologisch vlak biedt het nu access point enterprise-technologie, hoge prestaties, een goede security en een naadloos beheer via de cloud. Het access point heeft naast de voor WiFi 7 kenmerkende drievoudige radioarchitectuur, onder meer voor het 320 MHz-kanaal dat snelheden mogelijk maakt tot 22 Gbps.

Ook beschikt het over een Multi-Gig LAN-uplink die tot 10 GbE ondersteunt en daarmee het volledige potentieel van 10 GbE-netwerken ontsluit, waardoor het volledige potentieel van 10 GbE-netwerken wordt ontsloten.

Het WBE660S access point wordt daarnaast aangestuurd door het Networking Pro 1220 WiFi 7-processorplatform en heeft drie 4×4 Smart-antennes aan boord.

De zich aan boord bevindende Advanced RF Filter- en Advanced Cellular Coexistence-technologieën van Zyxel zorgen ervoor dat de interferentie met andere WiFi- en 4G/5G-kanalen wordt beperkt en optimaal gebruikmaakt van de exclusieve WiFi 7 4K QAM-technologie.

Verder beschikt het access point over (energie)voedingsmogelijkheden via PoE++ en een USB-C-poort.

Beheerfeatures

Voor het beheer is het nieuwe access point naadloos geïntegreerd met de Nebula-cloud van Zyxel Networks en biedt diverse zakelijke functionaliteit, zoals WiFi Health, WiFi Aid en Connect & Protect Plus (CNP+). Bovendien wordt het Zyxel access point geleverd met een Nebula Pro Pack-licentie voor één jaar.

De Zyxel WBE660S is vanaf eind oktober 2023 verkrijgbaar in Nederland.

Tip: Qualcomm start verkoop WiFi 7-chips voor routers en mesh-systemen