3min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

HPE Aruba heeft nieuwe HPE Aruba 700 Series WiFi 7 access points op de markt gebracht die speciaal geschikt zijn voor het ondersteunen van AI- en IoT-toepassingen in edge-omgevingen.

De nieuwe access points van HPE Aruba zijn volgens het bedrijf vooral geschikt voor AI- en IoT-toepassingen aan de rand van het bedrijfsnetwerk vanwege de hogere prestaties die zijn bieden. Deze betere prestaties komen vooral door het beter benutten van de verschillende frequenties voor draadloze verbindingen, meer specifiek de 2,4-, 5- en 6 GHz-frequenties.

De HPE Aruba WiFi 7 700 Series access points beschikken daarvoor over de unieke zogenoemde HPE ultra tri-band hardwaretechnologie. Deze technologie gebruikt UTB-filtering om kanaalinterferentie in de 2,4-, 5- en 6 GHz-banden te elimineren. Dit verbetert de prestaties en maximaliseert de capaciteit van de draadloze verbindingen. Ook helpt deze technologie bedrijven om beide frequenties tegelijkertijd te gebruiken.

Twee HPE Aruba-netwerkapparaten met een geometrisch ontwerp op een witte achtergrond.

Geschikt voor AI-toepassingen

Deze hogere prestaties en capaciteit zijn daarmee volgens HPE Aruba vooral geschikt om data voor AI-trainings- en inferencedoeleinden vast te leggen en te routeren.

Het gebruik van de nieuwe access points voor mogelijke AI-toepassingen, maar ook voor IoT-omgevingen, is verder aantrekkelijk omdat de bewuste HPE Aruba 700 Series access points over twee keer zoveel SDRAM- en Flash-storagegeheugen beschikken dan voorgaande modellen van de techgigant.

Deze extra boost aan rekenkracht en storage maakt het mogelijk om op de access points zélf containergebaseerde applicaties te draaien. Dit levert meer gestroomlijnde dataoverdracht en lokale verwerking van data op. Uiteindelijk kan dit weer leiden tot snellere reacties op real-time omstandigheden als temperatuur en andere bewegingen, is de gedachte.

Betere IoT-features

Voor betere IoT-toepassingen beschikken de nu uitgebrachte WiFi 7-access points over meer ondersteuning van diverse IoT-protocollen. Zo hebben ze dubbele Bluetooth- en Zigbee-radio’s aan boord voor het ondersteunen van IoT-omgevingen met een hoge dichtheid aan sensoren. Dubbele USB-poorten maken het mogelijk een breed scala aan IoT-devices aan te sluiten met eigen protocollen. Ook de geïntegreerde niet-permanente externe antennes zijn geschikt voor veeleisende RF-omgevingen.

Op het beheerniveau voor IoT-omgevingen zorgen de HPE Aruba 730 Series access points ervoor dat geen vendorspecifieke IoT-overlaynetwerken meer nodig zijn. Hierdoor kunnen de IoT-devices in de bedrijfsomgevingen direct communiceren met diensten van andere leveranciers.

Overige nieuwe eigenschappen

De nieuwe access points beschikken ook over security-verbeteringen. Denk aan betere inzichten via HPE Aruba Networking Central Client Insights. Ook zijn nieuwe link level-encryptiemogelijkheden (MACsec) toegevoegd en hebben de access points een persoonlijke draadloze netwerkmodus voor veilige, self-service device onboarding.

Verder bieden de access points features voor betere en preciezere locatiediensten, zoals ondersteuning van een nieuwe WiFi-locatiestandaard voor locatiebewuste diensten die binnen een meter nauwkeurig zijn.

Een andere feature op dit gebied zijn ondersteuning van de IEEE 802.11az-standaard om zelf locatienetwerken mogelijk te maken, een Global Navigation Satellite System (GNSS)-ontvanger. En dan zijn er óók nog eens een GNSS-ontvanger, een barometrische sensor voor het in kaart brengen van verdiepingen en Bluetooth Low Energy (BLE) 5.4-technologie.

De access points zijn met behulp van AI een stuk energiezuiniger door een dynamische energiebesparingsmodus. De HPE Aruba Networking 700 Series Access Points zijn vanaf juli verkrijgbaar en worden geleverd met een beperkte levenslange garantie.

Lees ook: HPE geeft Aruba Central meer GenAI-features met nieuwe LLM’s