Veel PlayStation 3-eigenaren kijken rijkhalzend uit naar de cross-game-chatfunctie, de komst daarvan werd eind vorig jaar min of meer bevestigd door een medewerker van Sony. Maar volgens de laatste geruchten zou de functie misschien wel eens onderdeel kunnen worden van een nieuw betaald abonnement voor het PlayStation Network.

In discussies over Xbox Live en PlayStation Network (PSN) worden de abonnementskosten van eerstgenoemde vaak als nadeel gezien. Voor Xbox Live moet er per maand een paar euro neergeteld worden, terwijl PSN gratis is. Voor velen staat het echter vast dat er binnen afzienbare tijd ook een betaald abonnement voor PSN geïntroduceerd gaat worden door Sony. De verwachting is dat Sony het online spelen van games gratis wil houden, maar dat gamers die een betaald abonnement nemen extra features krijgen. Deze geruchten worden in de laatste editie van Playstation: The Official Magazine (PTOM) volgens de website Gamesthirst.com alleen maar mee aangewakkerd.

"Naast de 3D-functie is de cross-game party chat duidelijk de ‘volgende grote feature’, hoewel het mogelijk alleen beschikbaar wordt voor betalende PSN-gebruikers", zo citeert Gamesthirst uit PTOM. Eerder in het artikel stelt de auteur het volgende: "Sony’s huidige dienst (PSN), is één van de beste features van de PS3, dus we zouden met tegenzin een nieuw PSN met een extra betaald abonnement verwelkomen, waarin zaken als cross-game-chat en exclusieve PSN-downloads zijn opgenomen".

Xbox 360-bezitters kunnen al veel langer gebruik maken van deze functie, maar moeten daar zoals gezegd ook voor betalen. Het is echter nog maar de vraag of veel PS3-eigenaren bereid zijn om voor een dergelijke functie te gaan betalen.