2min

Tags in dit artikel

, ,

Masayuki Chatani, baas van SCE Technology Platform, heeft vandaag laten weten dat Sony het serieus overweegt om een maandelijkse betaling te vragen voor het PlayStation Network. Al eerder liet Kaz Hirai weten dat Sony geld wil gaan vragen voor enkele onderdelen van deze service.

In een interview met Nikkei Japan vertelde Chatani dat Sony, "tegen problemen aan zal lopen als het te afhankelijk wordt van het verkoop- en vergeet-model". Hij vindt dat ze kosten moeten gaan dekken door niet langer al hun diensten gratis aan te bieden. Chatani zegt hierover, "Servers en dat soort zaken hebben gewoon lopende kosten".

"Nadat we de hardware hebben verkocht, blijven we namelijk producten verkopen zoals content en services. We verwachten een enorme groei te gaan zien op het gebied van digitale content, zoals bijvoorbeeld downloadservices voor games, items voor avatars, enzovoort. Er zijn dan ook verschillende manieren waarop we betalingen kunnen gaan accepteren".

Masayuki Chatani geeft ook nog aan, "Als aanvulling op de eenmalige betaling voor verpakte software, zijn er ook modellen zoals maandelijkse betalingen, of een prijs per item die we zouden kunnen gaan vragen. Ik denk dat deze verschillende betalingsmogelijkheden ook een zeer groot aantal verschillende speelmethoden kan brengen".

Al eerder werd het Playstation Network in verband gebracht met extra kosten voor de gebruiker, doordat topman Kaz Hirai had laten weten dat ze met zogenaamde "premium features" het Playstation Network zouden kunnen verbeteren. Deze Premium features zouden naast de bestaande gratis diensten moeten worden gelanceerd.