2min

Na de aankondiging van Microsoft om Xbox Live naar de Windows Phone 7 Series te brengen, komt ook Sony met het nieuws dat ze hun online game-service uit gaan breiden naar telefoons.

Sony liet al eerder weten dat ze het PlayStation Network op zo veel mogelijk Sony-hardware willen laten opereren. Met deze aankondiging komen daar ook de telefoons van Sony Ericsson bij. Ook bij Sony waren er al van tevoren geruchten gaande over de uitbreiding in richting van de telefonie. Op het Mobile Phone World Congress in Barcelona is het door, CEO en president, Howard Stringer officieel gemaakt. Hij noemde PlayStation Network Sony’s ‘niet zo geheime wapen’.

"Onder het mom van het uitbreiden van PlayStation Network, bouwen we een nieuwe netwerkservice die veel meer producten met elkaar zal verbinden, waaronder Sony Bravia’s, Vaio’s en blu-ray spelers", aldus Stringer. "Om aan de vraag naar meer ‘open’ systemen te voldoen en om het scala aan netwerk-apparaten verbonden met onze netwerkdiensten te verbreden, zijn we vastbesloten om de service ook uit te breiden naar de mobiele telefoons van Sony Ericsson."

Howard Stringer ging niet specifiek in op de details van het PlayStation Network voor de telefoons. Over integratie in het besturingssysteem daarvan is dus ook nog bar weinig bekend. "Als onderdeel van deze initiatieven zijn we bezig met het onderzoeken van gebruikersinterfaces, met betrekking tot Sony en Sony Ericsson. Om te zorgen voor een naadloze en geïntegreerde ervaring voor de consument", voegde hij later toe.

Een recentelijke statement van Sony liet weten dat er momenteel 40 miljoen gebruikers zijn van het PlayStation Network. De komst naar andere systemen zou het mogelijk maken dat dit aantal sterk toeneemt.