2min

Het Cisco Observability Platform is voorzien van nieuwe functionaliteit. Bedrijven hebben nu toegang tot nieuwe Digital Experience Monitoring (DEM) en extended Berkeley Packets Filters (eBPF).

De update introduceert een geüpdatete DEM-applicatie op het Cisco Observability Platform. Binnen deze applicatie zijn real user monitoring- en session replay-functies beschikbaar. Deze functies geven inzicht in de browser- en applicatieprestaties en helpen bij het oplossen van problemen op sessieniveau. De update is geschikt voor organisaties waar veel gebruik wordt gemaakt van cloud-native application development.

Bovendien kunnen organisaties waar cloud-native een rol speelt profiteren van nieuwe integraties met Cisco ThousandEyes en Cisco Accedian. Door deze integraties worden de oorzaken van eventuele problemen inzichtelijk gemaakt. Oorzaken kunnen zowel de applicatie-infrastructuur als de netwerk- of cloudinfrastructuur zijn.

Kubernetes

Het Cisco Observability Platform biedt nu ook extra mogelijkheden voor Kubernetes-workloads. Dit wordt mogelijk gemaakt door de lichtgewicht Linux-kernelutility eBPF te gebruiken. “Door op kernelniveau te werken, hebben operators toegang tot gedetailleerd inzicht in netwerkactiviteit, resourcegebruik, applicatie-afhankelijkheden en verkeerde configuraties die de netwerkprestaties beïnvloeden, zonder de noodzaak van meerdere tools, samenwerking tussen teams en het handmatig in kaart brengen van afhankelijkheid”, legt Cisco uit.

De update voor het Cisco Observability Platform staat in centraal tijdens de Cisco Live-conferentie in Amsterdam. Daar maakt Cisco tevens bekend dat het meer uniformiteit wil realiseren binnen het hele observability-aanbod, in het bijzonder voor AppDynamics en het Observability Platform. “De uniforme observatie-ervaring voorziet operators van mogelijkheden, waaronder Log Analytics, om met context te zoeken en verbeterde logopslag; en Core Web Vitals, waarmee eigenaren van front-endapplicaties de golden signals krijgen om te voorkomen dat hun webpagina’s worden gederankeerd vanwege een slechte gebruikerservaring”, aldus Cisco.

Tip: Cisco en Nvidia bouwen samen Ethernet-gebaseerde AI-infrastructuur