2min

Tags in dit artikel

, ,

Al ligt de score veel lager dan in 2008, is de Mac van Apple over heel 2009 nummer 1 van de betrouwbaarheidsranglijst van Rescuecom. Dit jaar is het derde jaar op rij dat ze volgens de metingen de betrouwbaarste zijn.

Rescuecom is een bedrijf dat supportdiensten levert aan anderen. Voor deze diensten houden ze gedetailleerde statistieken bij en die statistieken resulteren in de betrouwbaarheidsranglijst. Het aantal hulpvragen dat Rescuecom ontvangt wordt per merk gedeeld door het marktaandeel volgens IDC van dat merk.

Apple heeft volgens die berekening een index van 365 gekregen. Op nummers twee en drie staan Asus en Lenovo/IBM met een score van 305. Op nummer 4 staat Toshiba met 199 en op nummer 5 met 149 staat HP/Compaq.

Ten opzichte van vorig jaar heeft Asus zich het meest ontwikkeld. De index van Asus nam namelijk met 190% toe. Apple doet het echter een stuk slechter dan vorig jaar aangezien de index toen 700 was. Lenovo/IBM en HP/Compaq gingen achteruit met 20%. Nu moet wel vermeld worden dat er in 2008 uitzonderlijke scores werden gehaald. In 2007 haalde Apple bijvoorbeeld 357, Lenovo/IBM haalde 236 en HP/Compaq haalde 103. Het kan zijn dat dit komt door de hoge verkoopaantallen in 2008, volgens Rescuecom zijn er minder vragen bij een nieuwe pc.

Dell is de grote afwezige in de top 5, ze scoorden slechts een negende plek. Rescuecom vermeldt daarbij geen gehaalde score, daardoor is het onduidelijk of ze boven de 100 zijn gebleven. Dat is namelijk de grens dat Rescuecom meer vragen ontvangt dan er wordt verwacht bij het marktaandeel.