2min

Tags in dit artikel

, , ,

Palm had gehoopt dat het herstel zal inzetten na de lancering van een setje nieuwe smartphones. Nu blijkt dat de telefoons niet datgene opleveren wat in de lijn der verwachtingen lag zet het bedrijf de aanval in op één van telecom providers.

De nieuwe Pre en Pixi telefoon zouden de redding voor het bedrijf moeten zijn. Afgelopen dinsdag maakte het bedrijf bekend dat beide telefoons niet zo hard verkochten als in eerste instantie verwacht werd. De verwachte resultaten zouden ‘ver’ onder de verwachtingen liggen. Palm’s aandelen zakten met maar liefst 19% naar iets meer dan zes dollar vijftig na het bekend maken van dit nieuws.

Alleen Palm-bier na dit jaar?

In een e-mail onderschept door de Wall Street Journal zegt CEO Jon Rubinstein dat de tegenvallende resultaten grotendeels aan Verizon Wireless te danken is. Rubinstein schreef onder andere dat Verizon weinig verkocht en hun lancering van ons product beneden peil was.

Einde Palm?

Palm zit al een aantal jaren in zwaar weer met de komst van populaire telefoons als de iPhone, Blackberry en Android. Het tekort aan programma’s en spelen voor de Palm telefoons, zware marketing van concurrenten doen het bedrijf vrijwel elke maand de riem strakker doen aantrekken. Het afgelopen kwartaal heeft het bedrijf 90 miljoen dollar uitgegeven terwijl er nog slechts 500 miljoen in de bedrijfspot aanwezig is. Er gaan stemmen op dat Palm zal moeten fuseren of zal worden overgenomen wil het in de huidige (harde) wereld overleven.

Licht aan het einde van de tunnel

Palm’s marktaandeel steeg afgelopen kwartaal wel licht met 1,2 procent naar 5,2 procent totaal. Echter is dit nog niets in vergelijking met concurrenten RIM en Apple die respectievelijk 43- en 18,2 procent in handen hebben.

Voor het komende fiscale kwartaal (eindigt 18 maart) verwacht Palm een inkomstenstroom van 285~310 miljoen dollar in tegenstelling tot de verwachte 425 miljoen. Palm liet tevens weten dat de 1.6 tot 1.8 miljard dollar omzetverwachting van dit jaar veel te hoog gegrepen is. De analisten schatten dat er een kans van 50 procent is dat het bedrijf zal omvallen dit jaar.