2min Devices

Palm Pre verkoopt goed

Uit de eerste cijfers van Sprint Nextel blijkt dat de nieuwe Palm-telefoon, de Palm Pre, een bijzonder goed eerste weekend heeft gehad. De Amerikaanse telecomprovider noteert een nieuw record voor dit toestel. De eerste verkoopcijfers, gemeten over afgelopen weekend zijn namelijk relatief hoog.

Palm is een bekende fabrikant van onder andere mobiele telefoons en PDA’s. De fabrikant heeft een tijdlang niets van zich laten horen en werkte druk aan een nieuwe toestel. De nieuwe Palm Pre is vorig weekend dan eindelijk uitgekomen in de Verenigde Staten en moet de concurrentie aangaan met andere hedendaagse smartphones. Voor de nieuwe Palm Pre geldt dat er volledig nieuwe software opdraait, die voornamelijk moet presteren op online-gebied. Er zijn bijvoorbeeld veel synchronisatiemogelijkheden.

Er zijn diverse bronnen beschikbaar over de verkoopcijfers, waarbij de ene spreekt over ongeveer honderdduizend verkochte telefoons en een andere bron spreekt over vijftigduizend. Sprint Nextel laat enkel weten dat de verwachtingen overbrugt zijn. Tim Donahue, vicepresident zakelijke marketing bij Sprint: "Het toestel raakte dit weekend uitverkocht in de meeste van onze winkellocaties. En dat gebeurde veel sneller dan we hadden gedacht."

Palm Pre verkoopt goed

Hoe de verkoop zich verder evalueert is nog afwachten. Dit komt mede door de hevige concurrentie op smartphone gebied. Waar Palm een van de eerste spelers is op het gebied van smartphones, heeft het bedrijf nu moeite, zo lijkt, om een goed presterende telefoon op de markt te zetten. Zeker met de hevige concurrentie, zoals Android-telefoons en Apple met zijn iPhone, maakt het lastig. Dat Apple gisteren een prijsverlaging voor de iPhone 3G bekend heeft gemaakt, werkt eveneens niet mee. Toch moet er afgewacht worden wat de verkoopcijfers doen.

Bron:PCM Web