2min

De lancering van het nieuwe aanbod moet overheden, onderzoeksinstellingen en geïnteresseerde bedrijven ondersteunen bij datasoevereiniteit.

Met de nieuwe producten Sovereign Cloud en Private Cloud van Vultr wordt cloudinfrastructuur geboden met specifieke waarborgen. Zo hebben afnemers de garantie dat kritieke data, technologie en activiteiten binnen de landsgrenzen blijven en voldoen aan lokale regelgeving. In Europese landen zijn momenteel zorgen over het onderbrengen van workloads in niet-soevereine cloudregio’s, waardoor de controle over data mogelijk verloren gaat.

Door de Vultr Sovereign Cloud en Private Cloud krijgen overheden, onderzoeksinstellingen en ondernemingen toegang tot geavanceerde GPU-, cloud- en AI-technologieën die ze van de cloud mogen verwachten. Hiervoor werkt Vultr samen met lokale telecomproviders, andere partners en overheden om in elke regio lokaal beheerde clouds te bouwen en implementeren. Het is niet bekend met welke Nederlandse partijen wordt samengewerkt voor het bieden van de infrastructuur.

Soeverein

Data zal lokaal worden opgeslagen, zodat deze alleen voor de beoogde doeleinden wordt gebruikt. Alleen bij expliciete toestemming zal de data buiten de landsgrenzen of andere binnenlandse parameters worden overgedragen. Daarnaast biedt Vultr technische onafhankelijkheid door middel van fysieke infrastructuur, met air-gapped implementaties en een control plane dat onder directe controle staat van de afnemer. Dit is volledig losgekoppeld van de centrale control plane die de resources in de wereldwijde datacenters van Vultr beheert. Op die manier zijn data en resources volledig geïsoleerd van de wereldwijde infrastructuur.

Alleen inwoners van het betreffende land zullen de Vultr Sovereign Cloud en Private Cloud beheren. Dit om ervoor te zorgen dat de audittrail voldoet aan de normen van nationale veiligheid en operationele integriteit.

Tip: Vultr stapelt AI/ML, cloud-native en inferencing; GenAI voor iedereen?