Internetveilinghuis eBay heeft in het eerste kwartaal van 2010 de omzet zien stijgen naar 2,2 miljard. De omzet steeg vergeleken met dezelfde periode in 2009 met 9 procent. De winst kwam uit op 397,6 miljoen dollar.

Ondanks de stijging van de omzet (9 procent) en winst (11 procent) van eBay lijkt het erop dat het veilinghuis, ten opzichte van de concurrenten, zich langzamer herstelt van de recessie. Concurrent Amazon zal vandaag zijn kwartaalcijfers publiceren. Analisten verwachten dat Amazon een winstgroei van zo’n 50 procent zal behalen.

Ondanks dat John Donahoe, algemeen directeur van eBay, aangeeft dat zijn bedrijf op schema ligt en er sprake is van een gestaag herstel van de consumentenbestedingen over de hele wereld, straften beleggers de in hun ogen tegenvallende prognoses woensdagavond af met een koersdaling op Wall Street.

In het tweede kwartaal van 2009 boekte eBay een winst van 327 miljoen dollar, met een omzet van 2,1 miljard dollar. De totale waarde van de op eBay verhandelde goederen steeg met 24 procent tot 13,4 miljard.