Eric Schmidt, CEO van Google, zegt dat de situatie van Google in China stabiel is. Nadat Google 2 maanden geleden besloot te stoppen met het censureren van zoekresultaten en de daarmee de eisen van de Chinese overheid aan de laars lapte, zegt Schmidt dat de zakenrelaties met China behouden zijn gebleven.

Google liet eerder al weten door te willen in China. Sinds Google China verliet en opereerde vanuit Hong Kong, waar de invloed van de Chinese overheid gelimiteerd is, is de Chinese bevolking in staat om ongecensureerde zoekresultaten via Google te ontvangen. Schmidt geeft wel aan dat deze situatie snel kan veranderen. China wordt beschouwt als werelds grootste en snelst groeiende internetmarkt.

"Als ze van ons van streek raken, kunnen ze alles veranderen."

Schmidt probeerde op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering aandeelhouders op hun gemak te stellen en zei dat de overname van AdMob naar verwachting soepel zal verlopen. De Amerikaanse Federal Trade Commission buigt zich over de overname en zal uiteindelijk beslissen of deze door mag gaan. Meerdere bedrijven hadden bezwaar tegen de overname, het zou eerlijke concurrentie ondermijnen.