2min Devices

HP gaat nog eens 25.000 tot 30.000 banen schrappen

Werknemers van HP zitten de komende maanden weer met samengeknepen billen want HP heeft gisteravond bekendgemaakt dat het opnieuw gaat reorganiseren en dat er nog eens 25.000 tot 30.000 banen geschrapt gaan worden. Dit moet het bedrijf een besparing opleveren van 2,7 miljard dollar per jaar.

De afgelopen tijd is er veel veranderd bij HP, zo is het bedrijf bezig om zichzelf op te splitsen in tweeën. Vanaf 1 november zal HP verder gaan als HP Inc dat zich richt op de verkoop van computers en printers en Hewlett Packard Enterprise dat zich gaat bezighouden met enterprise software en services.

De splitsing is inmiddels al in de praktijk gebracht op 1 augustus en de komende periode wordt gebruikt om eventuele problemen op te lossen en systemen beter af te stemmen. Op 1 november wordt de splitsing officieel en zijn de bedrijven fiscaal echt twee aparte identiteiten.

Nu de bedrijven gesplitst zijn en veel bedrijfsprocessen simpeler zijn geworden is het ook mogelijk om te reorganiseren en de organisaties slanker te maken. Volgens de CEO, Meg Whitman, zullen er nog eens 25.000 tot 30.000 banen gaan verdwijnen bij HP en dat levert het bedrijf 2,7 miljard dollar per jaar op. Het is niet de eerste ontslagronde bij HP sinds de aanstelling van Meg Whitman, in totaal komt de teller nu op 85.000 geschrapte banen.

Op 1 oktober 2014 werkten er nog 300.000 mensen bij HP dat zullen er aan het einde van dit jaar nog ruim 200.000 zijn.

Bron:Reuters