2min

T-Mobile heeft na een waarschuwing in november nu alsnog een boete ontvangen van Agentschap Telecom. T-Mobile krijgt deze boete omdat het te weinig gebruik maakt van het UMTS-netwerk van de in 2007 overgenomen operator Orange.

Agentschap Telecom heeft begin dit jaar diverse metingen uitgevoerd en daaruit bleek dat T-mobile nog steeds te kort schoot in het gebruik van het UMTS-netwerk van Orange. Dit terwijl T-mobile naar eigen zeggen wel degelijk heeft geïnvesteerd in het netwerk na de waarschuwingen in november. Peter Spijkerman van Agentschap Telecom geeft toe dat zij verbeteringen zien in vergelijking tot eerdere metingen maar dat het nog niet voldoende is.

T-mobile is het uiteraard niet eens met deze opvatting en vindt dat zij wel degelijk voldoende heeft geïnvesteerd in haar netwerk maar dat de licentievoorwaarden van de overheid verkeerd worden geïnterpreteerd door Agentschap Telecom, deze eist namelijk dat ze beide netwerken gebruiken met gescheiden diensten, daar is T-mobile het niet mee eens, die zien het liever als één groot geheel. Volgens T-mobile voldeden ze overigens wel aan de eis van Agentschap Telecom in een eerste meting alleen op een paar punten bleek de Orange frequentie onvoldoende te zijn en viel die terug op de T-mobile frequentie.

Het zit T-mobile de laatste tijd niet echt mee, de laatste weken regent het klachten over T-mobile, de netwerkcapaciteit zou onvoldoende zijn, in de grote steden zouden ze te weinig masten hebben, hierdoor was mobiel internet en zelfs bellen in sommige gebieden compleet onmogelijk. Zeker voor alle iPhone-gebruikers was dit behoorlijk vervelend. Nu krijgen ze ironisch genoeg een boete voor het onvoldoende gebruiken van een netwerk. T-mobile heeft inmiddels al aangeven haar boete te gaan aanvechten en gedupeerde klanten te compenseren.