Acer heeft er vertrouwen in dat het zijn doel om grootste netbookfabrikant ter wereld te worden dit jaar zal bereiken. Ondanks de negatieve impact van de economische situatie in Europa en loonsverhogingen in China, verwacht Acer dat de inkomsten in het derde kwartaal met 10 tot 15 procent zullen stijgen.

Acer doet het in sommige landen beter dan verwacht, aldus Wang tijdens een aandeelhoudersvergadering. "We hebben sneller gereageerd op de vraag in de markt dan onze concurrenten. Omdat we voorbereid waren zijn we een van de weinigen die in staat waren om te reageren op de markt toen de vraag stabiliseerde tegen het einde van het tweede kwartaal."
De heer Wang zei dat het bedrijf in staat is geweest om te gaan met prijsverhogingen van onderdelen, de zwakkere vraag uit Europa in verband met de economische situatie, en loonstijgingen in oosterse landen zonder de prijzen van producten te verhogen.

De op één na grootste computerfabrikant ter wereld had in het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 5,2 miljard dollar. Tijdens een conferentie in het eerste kwartaal meldde Acer dat het verwacht dat de verkoop van PC’s in 2010 met maar liefst 50 procent zal stijgen. Volgens onderzoeksfirma Gartner Inc. heeft Acer in het eerste kwartaal HP van de troon gestoten als grootste aanbieder van notebooks, met 9.49 miljoen verkochte eenheden, iets meer dan HP’s 9.47 verkochte eenheden.

Wang zei ook dat het bedrijf van plan is om minder mobiele apparaten uit te brengen gebaseerd op het Windows-besturingssysteem. Het bedrijf kondigde eerder aan dat het plannen had om dit jaar zes tot seven nieuwe smartphone-toestellen op de markt te brengen. Daarnaast Acer verwacht dat ook de verkoop van het aantal desktop-pc’s flink stijgen, waar er vorige jaar acht miljoen stuks verkochten werden, verwachten ze dat dit aantal met twee miljoen zal stijgen in 2010.