EA heeft gisteren op zijn Studio Showcase-persconferentie een aantal nieuwe games aangekondigd.

Darkspore

De eerste onthulde game heet Darkspore en is van Maxis. Het is een online, sciencefiction, action role playing-game voor op de pc die wordt verwacht in februari 2011. Darkspore is geïnspireerd op de technologie van Spore, maar bevat nu actie- en RPG-elementen.

Het gaat in Darkspore om het maken van genetische helden met elk hun eigen vaardigheden en geüpgrade bodyparts en armor. Er zullen drie unieke klassen komen van elk vijf verschillende, genetische helden en een onbeperkt aantal upgrades en aanpassingen via onderdelen die spelers op elke planeet vinden. Het doel van het spel is om uiteindelijk het universum te veroveren.

Naast het maken van genetisch helden kunnen nu ook aliens worden geworven en kunnen deze wezens als levende wapens worden gebruikt in, wat de ontwikkelaars noemen, de epische singleplayercampagne waarin gevochten moet worden tegen geïnfecteerde planeten.

De game bevat een zogenaamde AI-director die bepaalt welke vijanden verschijnen, hoeveel en hoe sterk ze zijn, zodat spelers de optimale ervaring krijgen. Spelers kunnen aan de slag met hun genetische helden in singleplayer, multiplayer en co-op.

DarkSpore wordt uitgebracht voor pc- en Mac-gebruikers en zal na de lancering extra downloadbare content krijgen.

The Sims 3 Late Night

Een nieuwe uitbreiding voor The Sims 3 is natuurlijk ook aangekondigd. Ditmaal heet de uitbreiding Late Night waarbij, zoals de naam al doet vermoeden, het gaat om het nachtleven: feesten, naar de kroeg of lekker een nacht doorbrengen in een jacuzzi. Spelers kunnen onder meer een lokale ster worden of lid worden van een muziekband. Ook is het natuurlijk mogelijk om rustig in de lounge te gaan zitten of een vampier te worden.

The Sims 3 Late Night zou deze herfst op de Mac en pc moeten verschijnen.

Dead Space: Ignition

Dead Space: Ignition is een proloog voor Dead Space 2 die te download zal worden aangeboden op Xbox Live en PlayStation Network. De game was al aangekondigd, maar nu is er wat extra informatie over vrijgegeven. Het is een stripboekachtige game gecombineerd met minigames.

Na het voltooien van elk hoofdstuk moet een puzzel voltooid worden. Deze puzzels zijn Hardware Crack, System Override en Trace Route. Vandaag werd alleen Trace Route gedemonstreerd. Het is een korte, snelle hackingachtige racegame die veel lijkt op Light Trax.

De game heeft vier verschillende eindes en bij het voltooien van elk einde krijgt de gebruiker een extraatje voor Dead Space 2. Een van die extraatjes is een exclusief pak voor Isaac Clark.

Het proloog zou deze herfst op de onlinenetwerken moeten staan.
Fight Night: Champion

Fight Night: Champion verschijnt voor de Xbox 360 en de PlayStation 3 in 2011. Het spel belooft dat wat verwacht wordt van een sportspel in singleplayer compleet te veranderen. Volgens EA Canada komt er een compleet nieuwe manier om de drama, emoties, sensatie en tragedie van het boxen te ervaren. Dit kan erop duiden dat Kinect en PlayStation Move ondersteund worden, maar dat is niet bevestigd.

Er zullen tussen de 60 en 65 boxers in de game zitten en een compleet nieuw Full Spectrum Punch Control-systeem waarmee veel verschillende stoten met verschillende kracht kunnen worden gegeven. De game wordt overigens in zijn geheel wat ‘donkerder’, wat inhoudt dat het bloederiger en brutaler wordt.

Alice: Madness Returns

EA heeft ook een sequel van Alice aangekondigd. Deze opvolger genaamd Alice: Madness Returns wordt gemaakt door het Spicy Horse-team in samenwerking met EA. Er is nog niet veel bekend over het spel, anders dan dat het ‘er geweldig uit zal zien’ en dat het verhaal eveneens geweldig wordt. Alice gaat overigens weer terug naar Wonderland, maar zal ook een tussenstop maken in Londen. In de presentatie werd ten slotte nog de onderstaande teaser vertoond.Kingdoms of Amalur: Reckoning

Deze game wordt samen met 38 Studios ontwikkeld en is misschien beter bekend als Project Mercury. Het is een RPG in een open wereld. Deze wereld draagt de naam Amalur en is bedacht door best-sellingauteur R.A. Salavtore en ontwikkeld door Ken Rolston, hoofdontwikkelaar van Elder Scrolls III: Morrowind en Elders Scroll IV: Oblivion.

"We zijn heel blij om een openwereld-RPG te ontwikkelen onder de leiding van een van de beste RPG-ontwikkelaars in de industrie en met de creatieve leiding van een de van de meest iconische artiesten van deze tijd. (..) We kunnen niet wachten om de eerste details van dit universum dat we de afgelopen jaren hebben gebouwd, te delen", aldus Jen MacLean, CEO van 38 Studios.

Dat delen gebeurt echter pas morgen tijdens de Comic-Con. Dan zullen Todd McFarlane, R.A. Salvator, Ken Rolston en Curt Schilling aanwezig zijn om over de game te praten. De uiteindelijke versie van de game wordt verwacht in de herfst van 2011 en verschijnt voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de pc.

EA Sports Active: NFL Training Camp

De laatste game is een sportgame voor de Nintendo Wii die op 16 november zal verschijnen. Dit is een fitnessgame gericht op mensen die houden van American Football. De game zal authentieke NFL-trainingactiviteiten bieden en gebruikt Total Body Tracking, wat betekent dat het aantal hartslagen in de gaten wordt gehouden. NFL Training Camp bevat zo’n 70 oefeningen en uitdagen om de reactietijd, kracht en conditie te verbeteren. Daarnaast heeft de game een multiplayer-onderdeel.