2min

Tags in dit artikel

, ,

Gisteren heeft EA Dead Space uitgebracht voor de PlayStation 3, Xbox 360 en de pc. Het spel behoort tot het horrorgenre, dit is vorig jaar geïntroduceerd. Het spel heeft al elf prijzen gewonnen, aldus EA.

"Dead Space was een spannende nieuwe richting voor het team, als eerste survivalhorrorgame van EA", zegt Glen Schofield, uitvoerend producent van Dead Space. "We hebben een zeer omvangrijke fictie voor de game gemaakt en echt de grenzen verlegd voor het geweld, het bloed en de psychologische verschrikking die nodig zijn voor horror-entertainment van hoog niveau. De spelers zullen het naar hun zin hebben in het door ons gecreëerde universum, zeker bij het strategisch afhakken van ledematen. Je kunt nog dieper het Dead Space-universum induiken met onze stripboekserie, de animatiefilm ‘Dead Space Downfall’ en de interactieve webserie ‘No Known Survivors’."

Het spel zelf speelt zichzelf af over vijfhonderd jaar. Het verhaal volgt Isaac Clarke, een systeemtechnicus die er met een klein reparatieteam op uit is gestuurd om de communicatie te herstellen aan boord van een delvingsruimteschip, de USG Ishimura. Eenmaal aan boord, komt Isaac erachter dat de bemanning een eeuwenoud, kwaadaardig wezen van ver onder het oppervlak van de planeet heeft opgediept en aan boord gebracht.

De game is ontwikkeld door EA Redwood Shores en heeft van PEGI de classificatie 18+ gekregen. Voor de PC is het spel ongeveer 50 euro. Wanneer je de game voor de Xbox 360 of de PlayStation 3 wilt aanschaffen, moet er 60 – 65 euro neergeteld worden. Je computer moet minimaal Windows XP draaien met een Pentium IV van 2.80 GHz, 1 gigabyte werkgeheugen en een grafische kaart van 265 megabyte. Je harde schijf moet nog zeven gigabyte vrij hebben om de game te kunnen installeren.