1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Ter voorbereiding op een eventuele beursgang heeft Skype zijn beursgang-aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Zodra de aanvraag goedgekeurd is door de SEC zal er een datum en prijs voor de initiële verkoop van aandelen bepaald worden. Skype heeft in de aangifte het voorstel gedaan hebben om maximaal 100 miljoen dollar op te halen tijdens de eerste verkoop.


In de verklaring van Skype is te lezen dat het bedrijf in de eerste zes maanden van dit jaar 406 miljoen dollar genereerde, met een nettowinst van dertien miljoen.

Een groot deel van die dertien miljoen dollar waren echter inkomsten via rente. Inkomsten uit operationele activiteiten waren slechts 1,4 miljoen in de eerste 6 maanden van 2010.

Het is al langer bekend dat Skype moeite heeft met het monetiseren van zijn dienst. Skype meldt in de aangifte dat het in de toekomst geld wil verdienen door middel van advertenties, spellen en cadeaus.

De aanvraag bij de SEC onthuld dat gebruikers 95 miljard minuten waard aan gesprekken, inclusief videogesprekken hebben gevoerd via Skype. Gebruikers hebben in het eerste halfjaar van 2010 ook meer dan 84 miljoen tekstberichten via Skype verstuurd.