Intel neemt een onderdeel van Texas Instruments over, het gaat om het bedrijfs onderdeel dat kabelmodems ontwikkelt. Intel wil in zoveel mogelijk producten haar Atom processoron gebruiken.

Kabelmodems worden vooral door providers aangeschaft en niet door consumenten maar de volumes die worden ingekocht door providers zijn vrij groot. Voor Intel is het dus een makkelijk product om geld aan te verdienen. Door het gebruik van de Intel Atom processoren kunnen de kabelmodems op het gebied van prestaties ook nog verder verbeterd worden.

Intel heeft zich ter doel gesteld om in zoveel mogelijk apparaten de Intel Atom processoren in te zetten. Of het nou gaat om televisies of kleinere apparaten. Intel is momenteel ook druk bezig met een doorontwikkeling van de Atom-processor, binnenkort zou er een nieuwe versie moeten komen die nog energiezuiniger is en die gebruik maakt van het system on a chip design, (SoC).

Deze nieuwe processor is enorm geschikt voor producten als televisies, telefoons, tablet pc’s, kabelmodems, routers, switches en NAS’en.

Het overgenomen bedrijfsonderdeel van Texas Instruments ontwikkelt op de Docsis-standaard gebaseerde, kabelmodems, settop-boxen en gateways voor kabelbedrijven.

Het is Intels bedoeling om een open en aanpasbaar platform te bouwen voor bedrijven die apparateren fabriceren voor kabelinternetproviders. Het lijkt er dus niet op dat Intel zelf direct aan de kabelinternetproviders gaat verkopen.