1 min

Tags in dit artikel

, ,

Amazon staat volgens een Israëlische krant op het punt om de chipdivisie van Texas Instruments over te nemen. Texas Instruments maakte eerder al bekend dat het hun activiteiten als chipmaker wil uitbreiden naar bijvoorbeeld de auto-industrie.

Texas Instruments is één van de bedrijven die mobiele ARM-chips ontwikkelt en fabriceert voor smartphones en tablets. Het bedrijf is hierin redelijk succesvol al lijkt het op dit moment de concurrentiestrijd te gaan verliezen van Samsung, Qualcomm en NVIDIA. Een overname door Amazon klinkt daarom niet eens heel onlogisch. Amazon heeft voldoende aspiraties om meer tablets en mogelijk ook smartphones op de markt te brengen met ARM-chips en kan daardoor mogelijk de productiekosten verlagen. In de Kindle Fire tablet van Amazon wordt al gebruik gemaakt van chips van Texas Instruments.

Mocht het tot een overname komen dan zal dat Amazon naar verluidt enkele miljarden dollars gaan kosten. Zowel Amazon als Texas Instruments hebben tot op heden niet gereageerd op de berichtgeving.